Orchestra Ensemble Kanazawa

Maineikas japanilainen kamariorkesteri Orchestra Ensemble Kanazawa saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa, ja debytoi Naantalin Musiikkijuhlilla kesällä 2021.

Orchestra Ensemble Kanazawa (OEK) perustettiin vuonna 1988 Ishikawan prefektuurin ja japanilaista taidetta, kulttuuria ja traditiota symboloivan Kanazawan kaupungin tuella. Idea orkesterista lähti kapellimestari Hiroyuki Iwakilta, joka halusi luoda maan ensimmäisen, kansainvälisen kamariorkesterin, joka koostuisi 40 muusikosta ympäri maailmaa. 

Kiireinen orkesteri konsertoi ahkerasti niin kotimaassaan Japanissa kuin ulkomaillakin. Viime vuosina orkesteri on kiertänyt Euroopassa, Kaakkois-Aasiassa ja Australiassa. Orkesteri on myös levyttänyt ahkerasti ja he ovat vastaanottaneet mm. Japanin Record Academyn palkinnon vuosina 1992 ja 1995.  
Vaikka orkesteri keskittyy klassisiin teoksiin, he tulkitsevat usein myös nykymusiikkia. Orkesteri on maailmankantaesittänyt yli 50 nykymusiikkiteosta. 

Hiroyuki Iwakin jälkeen, vuonna 2007, OEK:n orkesterinjohtajaksi valittiin Michiyoshi Inoue. Hän johti orkesteria vuoteen 2018 asti. Vuonna 2018 orkesterin taiteellisena johtajana aloitti kapellimestari Marc Minkowski.

Tutustu orkesteriin