Okko Kamu

Maailmankuulu kapellimestari Okko Kamu on johtanut orkestereita ympäri maailman. Hän on toiminut Sinfonia Lahden, Radion Sinfoniaorkesterin, Oslon filharmonian sekä Helsingin filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina, ja on Singaporen sinfoniaorkesterin päävierailija. Lisäksi Kamu on Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsen.

Kamun ura lähti nousikiitoon hänen voitettuaan Karajan kansainvälisen kapellimestarikilpailun Berliinissä vuonna 1969. Voiton myötä hän teki ensimmäisen äänitteensä Berliinin filharmonikkojen kanssa ja solmi sopimuksia sekä Euroopassa että Amerikassa. 

Musikaalisen perheen poika aloitti viuluopintonsa jo 2-vuotiaana Väinö Arjavan opetuksessa. Myöhemmin hän opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Onni Suhosen johdolla.

Kamu on vieraillut lukuisien eri orkesterien, kuten Bostonin, Chicagon, San Franciscon, Los Angelesin ja Tokion sinfoniaorkesterin kapellimestarina. Kamu on vieraillut myös isoissa oopperataloissa, kuten New Yorkin Metropolitanissa, ja Covent Gardenin kuninkaallisessa oopperassa.

Tutustu taiteilijaan