Miika Hartikainen

Miika Hartikainen aloitti urkujensoiton opiskelun Tampereen konservatoriossa vuonna 1993 Eeva-Kaisa Todorovin johdolla. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa vuonna 1995 kirkkomusiikin osastolla ja suoritti musiikin maisterin tutkinnon vuonna 2001 pääaineenaan urkujensoitto, opettajinaan Markku Heikinheimo ja Markku Hietaharju. Hän osallistui myös Olli Porthanin, Wolfgang Zererin ja Olivier Latryn mestarikursseille.

Valmistuttuaan kanttoriksi Hartikainen aloitti työt Naantalin seurakunnassa. Työaikana hän jatkoi aktiivisesti urkujensoittoa ja osallistui muiden muassa Ludger Lohmannin ja Jacques van Oortmerssenin mestarikursseille. Kuorolaulajana hän on aktiivisesti avustanut monia Turun alueen kuoroja ja laulanut periodeittain myös Key Ensemblen riveissä.

Hartikainen tuli valituksi keväällä 2016 Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan urkujensoiton solistiselle linjalle suorittamaan A-tutkintoa Markku Hietaharjun opetuksessa. Opintojensa myötä hän osallistui myös Daniel Zaretskyn, James David Christien ja Erwin Wiersingan mestarikursseille. Urkuimprovisaatiossa häntä opetti Pekka Suikkanen. Urkujensoiton A-tutkinnon Hartikainen suoritti keväällä 2018.