Etienne Boudreault

17-vuotiaana fagotisti Etienne Boudreault voitti Kanadan musiikkikilpailussa kategoriassa "Grand award", minkä lisäksi hän voitti kaikissa kategorioissa Kanadan kansallisella musiikkifestivaalilla vuonna 1997. Vuodesta 2017 Boudreault on toiminut Turun filharmonisen orkesterin fagotin äänenjohtajana.

Etienne Boudreault aloitti fagottiopintonsa Richard Gagnonin johdolla Kanadan musiikkikonservatoriossa. Hän vastaanotti taiteilijadiplomin vuonna 1997 Indianan yliopistosta, ollen ensimmäinen fagotisti, joka saavutti diplomin arvostetusta instituutiosta. Hän on osallistunut Milan Turkovicin, Stephan Turnovskyn, Mordechai Rechtmanin ja Christopher Millardin mestarikursseille.

Boudreault esiintyy ja opettaa säännöllisesti Euroopan kamarimusiikkifestivaaleilla. Esiintymis- ja opetuskohteita ovat olleet mm. Kuhmon kansainvälinen kamarimusiikkifestivaali, Storioni Festival, Accademia delle crete sinesi, Festival Mozart, Korsholman musiikkifestivaali. Hän on esiintynyt useiden tunnetuiden muusikoiden, kuten Peter Frankl, Vladimir Mendelssohn, Pascal Moragues, Ilya Gringolts, Michel Lethiec, Janne Thomsen, Francis Orval ja Nicholas Daniel kanssa. Solistina Boudreault on esiintynyt useiden eri orkesterien kanssa. Vuosina 2000 -04 Boudreault toimi fagotin äänenjohtajana tanskalaisessa orkesterissa Sønderjyllands Symfoniorkester.

Boudreault oli perustamassa Ensemble Midvestiä, joka toimi vuosina 2004 -09. Vuonna 2009 hän liittyi arvostettuun tanskalaiseen Esbjerg Ensembleen. Boudreault myös opettaa Tanskan Odensen konservatoriossa. 

Tutustu taiteilijaan

Konsertit

Torstai

10.06 19:00

Ilta Mozartin seurassa

Naantalin kirkko