En Fi

Grigori Sokolov

Grigori Sokolov

Lähes 50 vuotta sitten, vuonna 1966, vain 16-vuotias Grigori Sokolov voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Tšaikovski-pianokilpailussa.

Ensimmäisen pianoresitaalinsa hän soitti vain 12-vuotiaana. Tänä päivänä, huomattavan kansainvälisen uran tehneenä, hänet tunnetaan yhtenä venäläisen pianotradition keskeisimmistä edustajista ja aikamme tärkeimmistä pianisteista. Sokolovilla on lähes myyttinen asema monien musiikin ystävien keskuudessa. Sokolov vierailee säännöllisesti maineikkaimmilla festivaa-
leilla ja konserttiareenoilla ympäri maailmaa:

Lontoossa, Berliinissä, Pariisissa, Wienissä, Berlinissä, Salzburgissa, Münchenissä, Roomassa ja New Yorkissa. Hän on työskennellyt mm. Myuon-Whun Chungin, Valeri Gergievin, Trevor Pinnockin, Neeme Järvin, Herbert Blomstedtin ja Sakari Oramon kanssa. Levytykset Sokolov tekee mieluiten studioiden ulkopuolella live-tilanteissa. Hän on tehnyt lukuisia äänityksiä Melodya ja Opus 111 -merkeille. Tuotanto sisältää mm. Bachin, Beethovenin, Brahmsin, Chopinin, Rahmaninovin, Prokofjevin, Schubertin, Schumannin, Skrjabinin ja Tšaikovskin teoksia.